MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mükemmel Tart Hamuru Yapma Kılavuzu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Nefis bir tart hazırlamak istiyorsanız bu kılavuzu incelemeden işe başlamayın!

Hünerli ellerde yapılmış, başarılı bir tart; pastaya rakip, iddialı lezzetlerden biridir. Birçok çocuğun da yetişkinin de bayıla bayıla yemek istediği, evinde tart yapıldığında bayram ettiği özel bir tatlıdır. Frambuazlısından çileklisine, portakallısından limonlusuna kadar birçok nefis çeşidi ile kalplerde taht kurmuştur.
Çayın yanında tart olacağı fikri şahanedir; ancak bu keyfin kursakta kalmaması için tart hamurunun kusursuz yapılması gerekir. Öyle ya, tarttan iyi yapılmış bir hamuru çıkardığımızda geriye ne anlamı kalır ki?

O hâlde tüm tart meraklılarını bu videomuzu izlemeye davet ediyoruz, mükemmel bir tart için mükemmel bir hamur yapabilmenin tüm sırlarını veriyoruz.

Tart hamuru nasıl yapılır, tart hamuru yaparken nelere dikkat edilmeli, tart hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz videomuzu hemen izleyin.

Püf Noktaları 

-Tereyağ hariç kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
-Fırının önceden mutlaka çok iyi ısınmış olması gerekir.
-Hamurun eşit şekilde pişip kabarmasını önlemek için fırına atmadan önce çatal yardımı ile farklı köşelerine delikler açın.
-Hamuru açarken her yerinin eşit kalınlıkta olmasına özen gösterin aksi halde üzerine konulan malzeme hamuru yumuşatıp yırtabilir.

 

Mükemmel Tart Hamuru Yapma Kılavuzu
MALZEMELER
  • un

    250 gram
  • şeker

    50 gram
  • yumurta

    1 adet
  • vanilya

    10 gram
  • terayağ

    125 gram
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Unu bir kabın içerisine eleyin, ardından küp küp doğranmış soğuk tereyağını ilave edin ve yavaşça karıştırarak tereyağının eriyip una kıvam vermesini sağlayın.

  • 2. Adım

    Diğer tüm malzemeleri de ilave ederek katlaya katlaya nazikçe hamuru karıştırın.

  • 3. Adım

    İyice karışan ve homojenize olan hamurun üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

  • 4. Adım

    Dinlendirdiğiniz hamurdan üzerine şekil vermek için bir miktar ayırın kalan hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbını kaplayacak kadar açın.

  • 5. Adım

    Yağlamış olduğunuz tart kalıbına hamuru yerleştirin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dk pişirin.

  • 7. Adım

    Hamurun içerisine hangi malzemeyi eklemek isterseniz onu hazırlayın.

  • 8. Adım

    Soğuk olan malzemeyi tart hamuruna ekleyip üzerine kalan hamurdan istediğiniz şekli vererek tekrar fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.