BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK15'DK
-
PİŞİRME20'DK
-
KİŞİ SAYISI8 Porsiyon
Nefis bir tart hazırlamak istiyorsanız bu kılavuzu incelemeden işe başlamayın!
Hünerli ellerde yapılmış, başarılı bir tart; pastaya rakip, iddialı lezzetlerden biridir. Birçok çocuğun da yetişkinin de bayıla bayıla yemek istediği, evinde tart yapıldığında bayram ettiği özel bir tatlıdır. Frambuazlısından çileklisine, portakallısından limonlusuna kadar birçok nefis çeşidi ile kalplerde taht kurmuştur.
Çayın yanında tart olacağı fikri şahanedir; ancak bu keyfin kursakta kalmaması için tart hamurunun kusursuz yapılması gerekir. Öyle ya, tarttan iyi yapılmış bir hamuru çıkardığımızda geriye ne anlamı kalır ki?
O hâlde tüm tart meraklılarını bu videomuzu izlemeye davet ediyoruz, mükemmel bir tart için mükemmel bir hamur yapabilmenin tüm sırlarını veriyoruz.
Tart hamuru nasıl yapılır, tart hamuru yaparken nelere dikkat edilmeli, tart hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz videomuzu hemen izleyin.
Püf Noktaları
-Tereyağ hariç kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
-Fırının önceden mutlaka çok iyi ısınmış olması gerekir.
-Hamurun eşit şekilde pişip kabarmasını önlemek için fırına atmadan önce çatal yardımı ile farklı köşelerine delikler açın.
-Hamuru açarken her yerinin eşit kalınlıkta olmasına özen gösterin aksi halde üzerine konulan malzeme hamuru yumuşatıp yırtabilir.