MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Beyaz Kabaklı Tavuklu Pilav Tarifi | MigrosTV Şefi’nden İftar Tarifleri
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! MigrosTV Şefi Halil Şımır’ın her bölümünde farklı bir lezzeti iftar sofralarına taşıdığı programımızın bir diğer bölümü ile sizlerleyiz.

Serimizin bu bölümünde Hatay’ın yerli üreticilerinden aldığımız beyaz kabağı kullanarak harika bir tarif hazırladık. Özellikle iftar sofralarında sevdiğimiz lezzetlere alternatif olacak bu tarifi eminiz sizler de çok beğeneceksiniz!

Aşağıda yer alan listeden malzemelerinizi hazırlayabilir ve videomuzu izleyerek bu şahane tarifi pratik bir şekilde iftara yetiştirebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun, hayırlı iftarlar!

Beyaz Kabaklı Tavuklu Pilav Tarifi | MigrosTV Şefi’nden İftar Tarifleri
MALZEMELER
  • Migros Hatay beyaz kabak

    2 dilim
  • Baldo pirinç

    2 su bardağı
  • Tavuk göğsü

    2 adet
  • Kuş üzümü

    2 yemek kaşığı
  • İnce kıyılmış maydanoz

    3 yemek kaşığı
  • Tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • Sıvı yağ

    3 yemek kaşığı
  • Sıcak su (et suyu, tavuk suyu vb.)

    3 su bardağı
  • Kuru soğan

    1 adet
  • Yenibahar

    1,5 çay kaşığı
  • Tuz

    1,5 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanlarımızı yağda iyice kavuruyoruz.

  • 2. Adım

    Kabaklarımızı da dahil ederek kavurma işlemine devam ediyoruz.

  • 3. Adım

    Haşlanmış olan etlerimizi de ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra pirinç, kuş üzümü, baharatlar ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

  • 4. Adım

    Yemeğimiz piştikten sonra üzerine maydanozları ekleyip tarifimizi tamamlıyoruz.