MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuklu Ispanaklı Makarna Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Tavuk ve ıspanakla lezzetlenen, nefis sosunda pişen makarnanın tadına doyamayacaksınız.

Püf noktası:

Makarnayı haşlamak yerine kuru olarak ekleyin. Besin ve vitamin değerini kaybetmeden pratik bir tarif hazırlayın.

Bol suda yıkadığınız ıspanak yapraklarını fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Tavuklu Ispanaklı Makarna Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk göğsü

    2 adet
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • sarımsak

    2 diş
  • pastırma

    6 dilim
  • ıspanak

    1 demet körpe
  • krema

    2 paket
  • makarna

    1 paket burgu
  • tavuk suyu

    1 su bardağı sıcak
  • parmesan

    3 yemek kaşığı toz
  • fesleğen

    4 dal taze
  • tuz

    1/4 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız tavuk göğüslerini küçük küpler halinde kesin.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın, sarımsak püresini ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Kuşbaşı tavuk göğüslerini ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 4. Adım

    Pastırma dilimleri ve ıspanak yapraklarını ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

  • 5. Adım

    Krema, sıcak tavuk suyu ve baharatları ekleyip karıştırın.

  • 6. Adım

    Kuru burgu makarnaları ekleyip karıştırdıktan sonra kapağı kapalı tencerede pişirin.

  • 7. Adım

    Yarı diri bir kıvam makarnaya toz parmesan peyniri ve ince kıyılmış fesleğen ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.