MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Güllaç Kızartması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Daha önce güllacı pek çok çeşitte ele aldık, tariflerimize lezzet kattık. Şimdi güllaç daha farklı bir şekilde çıkıyor karşımıza; güllaç kızartma. Eğer farklı ve lezzetli tatlar arıyorsanız bu tarifimiz kaçırmayın. Güllaç kızartması bir o kadar da pratik hem de! Özel gün sofralarınıza da çok yakışacak bu tarifimizi kaçırmayın! Farklı tarifler için MigrosTV’ye bekliyoruz.


              
Güllaç Kızartması Tarifi
MALZEMELER
  • güllaç yaprağı

    Yarım paket
  • süt

    3 su bardağı
  • toz şeker

    Yarım su bardağı
  • çekilmiş Antep fıstığı

    2 su bardağı
  • yumurta

    3
  • limon suyu

    1 çorba kaşığı
  • su

    1.5 su bardağı
  • toz şeker

    2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Geniş bir tencerede şeker ile 2 bardak sütü şeker eriyinceye kadar kaynatın.

  • 2. Adım

    Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek sütle ıslatın.

  • 3. Adım

    Yaprakları ikiye katlayıp geniş kenarlarına Antep fıstığını paylaştırın.

  • 4. Adım

    Sigara böreği gibi sarın.

  • 5. Adım

    Şurup için, 2 bardak şeker ile 2 bardak suyu tencerede şurup kıvamında kaynatın.

  • 6. Adım

    Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

  • 7. Adım

    Yumurtaları bir kapta çırpın.

  • 8. Adım

    Güllaç sarmalarını yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

  • 9. Adım

    Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.

  • 10. Adım

    Kızarmış güllaçları bir tepsiye alıp üzerine şurubu dökün.

  • 11. Adım

    1. Şurubu çekince fıstıkla süsleyip servis yapın.