MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tahinli Baklava Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI10 Porsiyon

Ramazan ayı, bereketin, paylaşımın ve lezzetin zirveye çıktığı özel bir dönem. Şef Halil Şımır’ın ustalığıyla hazırlanan bu tarif, sadece damakları değil, ruhları da şenlendirecek. Pol’s Gurme Serisi Tahin ile yoğrulan bu nefis tatlı, iftar sofralarınıza adeta bir şölen havası katacak.

Geleneksel lezzetlerin modern yorumuyla buluştuğu bu tarif, yalnızca bir tatlıdan fazlasını sunuyor; aynı zamanda aile ve sevdiklerle geçirilen anların değerini katlıyor. İftar sofralarınıza özel bir dokunuş yapmak ve lezzet şölenine katılmak için hazır mısınız? O zaman, gelin birlikte bu enfes tarife göz atalım ve iftar sofralarınıza yeni bir soluk getirelim!

Tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz.

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Tahinli Baklava Tarifi
MALZEMELER
  • Baklavalık yufka

    1 paket
  • Ceviz

    2 su bardağı
  • Pol's Çifte Kavrulmuş Tahin

    1 su bardağı
  • Tereyağı

    1 su bardağı
  • Şerbeti İçin;

  • Toz şeker

    1,5 su bardağı
  • Su

    1,5 su bardağı
  • Limon

    1 dilim
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Şerbet için su ve toz şekeri karıştırarak kaynatın. Limon dilimini ekleyip 15 dk daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

  • 2. Adım

    Tereyağını eritip temizleyin ve ılımaya bırakın.

  • 3. Adım

    Baklavalık yufkayı tezgaha serin, yağlayın ve tahinle yayın.

  • 4. Adım

    Üzerine ceviz serpip rulo yapın ve dilimleyerek fırın kabına yerleştirin.

  • 5. Adım

    180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.

  • 6. Adım

    Fırından çıkarıp şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine toz Antep fıstığı serpin.