MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pakmaya Güllü Pudingli Güllaç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Geleneksel Türk mutfağının gül aromalı nefis lezzeti, şimdi güllaç tarifinde. Pakmaya güllü pudingle nefis güllaç tarifi MigrosTV’de.

Püf noktası:

Güllaç şerbetinin renginin değişmemesi için toz şekeri son olarak eklemeye özen gösterin.

Pakmaya Güllü Pudingli Güllaç Tarifi
MALZEMELER
  • Pakmaya Güllü Puding

    1 paket
  • süt

    3 su bardağı
  • güllaç yaprağı

    Güllaç karışımı: 8 adet
  • süt

    5 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • gül suyu

    1/2 çay bardağı
  • file badem

    Üzeri için: 4 yemek kaşığı
  • Antep fıstığı

    4 yemek kaşığı toz
  • nar

    4 yemek kaşığı ayıklanmış
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pakmaya güllü puding karışımını derin bir tencereye aktarın. Soğuk sütü ekleyip sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Soğuması için bir kenarda dinlendirin.

  • 2. Adım

    Şerbet karışımı için; derin bir tencereye aldığınız süt, toz şeker, vanilya ve gül suyunu pürüzsüz bir kıvam alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın.

  • 3. Adım

    Güllaç yapraklarını hazırladığınız sütlü karışımla ıslatıp üst üste dizin. Ara katlarına hazırladığınız Pakmaya güllü puding ve file bademlerden ekleyin. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  • 4. Adım

    Soğuması için buzdolabına kaldırdığınız tatlıyı, dilimler halinde arzuya göre nar taneleri ve toz Antep fıstığı ilavesiyle servis edin.