MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuru Kayısılı Kuzu Yahni Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

İyi etin ve et sotenin en güzel hali; kolay yemek tarifimiz Kuru Kayısılı Kuzu Yahni şimdi MigrosTV’de! Daha önce Hurmalı Armutlu Sote ile sofralarınızda estirdiğimiz lezzet rüzgarını hatırladınız mı? O zaman lezzet duraklarımızdan birine daha buyurun. O rüzgar, bugün de en tatlı esintisiyle soframızda! Kuru kayısılı kuzu yahni ile sıra dışı bir deneyime hazır olun!

Kuru Kayısılı Kuzu Yahni Tarifi
MALZEMELER
  • kuşbaşı koyun eti

    170 gram
  • tarçın

    1/2 yemek kasığı
  • kişniş

    1/4 yemek kaşığı
  • kimyon

    1/4 yemek kaşığı
  • kuru kayısı

    30 gram
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • soğan

    1 adet
  • taze zencefil

    1 yemek kaşığı
  • sarımsak

    2 diş
  • un

    1 yemek kasığı
  • su

    100 ml
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bütün baharatlarla eti karıştırın.

  • 2. Adım

    30 dakika oda sıcaklığında bekletin.

  • 3. Adım

    Yağın yarısını tencereye alın ve etleri soteleyin; kenara alın.

  • 4. Adım

    Aynı tencerede kalan yağı  ekleyin, soğanları kavurun.

  • 5. Adım

    Sarımsak ve zencefili ekledikten sonra unu ilave edin.

  • 6. Adım

    Sotelenen etleri de ekledikten sonra önceden suya konulan kayısıları ekleyin ve kısık ateşte 1 saat pişirin. Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.