MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lahanadan Pratik Börek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35-40'DK
  • KİŞİ SAYISI4-6 Porsiyon

Merhaba MigrosTV izleyicileri! Bugün, sofralarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak bir tarifle karşınızdayız: Beyaz lahanadan börek!

Lahanadan yapılan bu nefis börek, özellikle lahana sarması tutkunlarının vazgeçilmezi olmaya aday. Sarmadan çok daha pratik bir şekilde hazırlanan bu tarif, malzemelerin mükemmel uyumu ve ağızda dağılan lezzetiyle herkesi büyüleyecek.

Tarifimize başlamadan önce, ihtiyacınız olan malzemeleri öğrenmek için aşağıdaki listeden faydalanabilirsiniz. Eksik malzemelerinizi Migros mağazaları, Migros Sanal Market veya Migros uygulaması üzerinden temin edebilirsiniz.

Ayrıca adım adım tarifimizi takip ederek, lezzet dolu lahana böreğinizi en doğru şekilde hazırlayabilirsiniz.

MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

Bu tarifler dikkatinizi çekecek!

Kolay kahvaltı tariflerini izlemek için hemen tıklayın!

Poğaça tarifleri için hemen tıklayın!

Hamur işi tariflerini izlemek için hemen tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için hemen tıklayın!

Tam mevsiminde sebze ve meyvelerle hazırlanan tarifleri izlemek için hemen tıklayın!

Lahanadan Pratik Börek Tarifi
MALZEMELER
  • Beyaz lahana

    Yarım adet
  • Sıcak su

    1 L
  • Kıyma

    250-300 gram
  • Soğan

    1 adet
  • Domates

    1 adet
  • Maydanoz

    2-3 dal
  • Tuz

    1 çay kaşığı
  • Pul biber

    1 çay kaşığı
  • Karabiber

    1 çay kaşığı
  • Kimyon

    1 çay kaşığı
  • Toz sarımsak

    1 çay kaşığı
  • Salça

    1 yemek kaşığı
  • Pirinç

    3 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak lahanayı ortadan ikiye ayırıp bir tencereye alın.

  • 2. Adım

    Üzerine sıcak suyu ekleyip lahanaları güzelce haşlayın.

  • 3. Adım

    Haşlanan lahanaların yapraklarını tek tek ayırın ve soğumaya bırakın.

  • 4. Adım

    İç harcı hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan, domates, maydanoz, tuz, pul biber, karabiber, kimyon, toz sarımsak, pirinç ve salçayı derin bir kapta karıştırın.

  • 5. Adım

    Soğuyan lahana yapraklarını tezgaha alıp sert kısımlarını ayırın.

  • 6. Adım

    Lahana yaprağını açılmış bir yufka gibi düzleştirin ve içine kıymalı harcı yerleştirip börek şeklinde sarın.

  • 7. Adım

    Sarılmış lahanaları bir fırın kabına yerleştirin.

  • 8. Adım

    Bir kasede hazırladığınız salçalı suyu lahanaların üzerine gezdirin. Lahana böreği için ıslattığınız yağlı kağıdı üstüne kapatın.

  • 9. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.