MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Kreması ile şerbeti dengeleyen harika kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi MigrosTV’de!

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    3 adet
  • un

    4 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
  • toz şeker

    3 su bardağı
  • şeker

    2,5 su bardağı
  • hindistan cevizi

    4 yemek kaşığı
  • süt

    2,5 su bardağı
  • un

    3 yemek kaşığı
  • toz şeker

    5 yemek kaşığı
  • 1 paket vanilya
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kekini hazırlayın ve bunun için bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpın.

  • 2. Adım

    Ardından diğer malzemelerini ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili bir kabına ekleyip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın ve soğumaya bırakın.

  • 3. Adım

    Ardından şerbeti için bir tavanın içerisine toz şekeri ekleyip yavaş yavaş eritin ve şeker tamamen eriyip koyu renk alınca suyu ekleyin.

  • 4. Adım

    Suyu ekleyince şeker katılaşacak fakat siz devam edin kaynatmaya çünkü kaynadıkça şeker eriyecek.

  • 5. Adım

    Kreması için bir tencerenin içerisine süt un ve şekeri ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince içerisine hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

  • 6. Adım

    Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye bölün ve bir kabın içersine ekleyin.

  • 7. Adım

    Şerbetin yarısını da üzerine gezdirin ve ardından içerisine kremayı ekleyip yayın.

  • 8. Adım

    Diğer kalan kek hamurunu da ekleyip kalan şerbeti üzerine yedirin ve buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.