MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Armutlu Milföy Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kış tazesi armudu, meyve tabaklarımızdan çıkardık, nefis bir milföy hazırladık. Farklı ve lezzetli tarifimiz oldukça pratik. Yapım aşamaları için videomuzu izleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre armutların üzerine file badem ekleyerek de pişirebilirsiniz.

Armutlu Milföy Tarifi
MALZEMELER
  • armut

    3 adet
  • milföy hamuru

    6 adet
  • un

    1 tatlı kaşığı
  • esmer şeker

    2 yemek kaşığı
  • tarçın

    1 çay kaşığı
  • yumurta sarısı

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz armutları ortadan ikiye kesin. Bir kabak oyacağı yardımıyla çekirdekli kısımlarını çıkartın.

  • 2. Adım

    Derin dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürün.

  • 3. Adım

    Ortadan ikiye kestiğiniz armutların üzerine çizikler atın. Milföy hamurlarını hafifçe unlayıp küçük bir merdane yardımıyla üzerlerinden geçirin.

  • 4. Adım

    Orta kısımlarına kabuklu armutları yerleştirip üzerlerine esmer şeker ve tarçın serpin.

  • 5. Adım

    Yaprak çizip milföy hamurlarının kenar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla kesin. Arta kalan hamurları örgü şeklinde çevresine dizin.

  • 6. Adım

    Hazırladığınız tatlıları geniş bir spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Arzuya göre dondurma ilavesiyle ılık olarak servis edin.