MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dana Yanaklı Kuru Fasulye
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

 Geleneksel lezzetlere bayılanlar, alışılmış damak tadından vazgeçip yeni lezzetleri denemeye pek de açık olmayanlar iyi bilir. Kuru fasulye, kolay kolay reddedilmeyip büyük bir çoğunluk tarafından kabul gören müthiş lezzetlerinden biridir. Samimiyet dolu sofraların yıldızı, gurbette yaşayan bünyelerin ev hasreti, anne tariflerinin en harika seçeneğidir.

 Bu tarifimizde hem geleneksel lezzetten uzaklaşmayalım hem de ufak bir fark yaratalım istedik ve tarifin içerisine dana yanaklarını ilave ettik. Et dendiğinde en lezzetli bölgelerden biri olan dana yanağını, hemen şimdi kasabınıza koşarak gidip ayırtsanız iyi edersiniz.

Suyuna bana bana etin lezzetine doyabileceğiniz, kaşıklaya kaşıklaya kuru fasulyenin özelliklerinden yararlanabileceğiniz leziz yemeğin yapımının tüm detayları videomuzda.

Dana yanaklı kuru fasulye tarifi, dana yanaklı kuru fasulye yapımı, dana yanaklı kuru fasulye nasıl hazırlanır, dana yanaklı kuru fasulye nasıl yapılır, dana yanaklı kuru fasulye yapılışı, dana yanaklı kuru fasulye hazırlanışı, leziz dana yanaklı kuru fasulye ve daha birçok geleneksel lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Pişme süresini azaltmak için düdüklü tencere tercih edebilirsiniz.
  • Fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişiklik gösterebilir.
Dana Yanaklı Kuru Fasulye
MALZEMELER
  • barbunya

    500 gr. taze
  • zeytinyağı

    1/2 sb.
  • soğan

    1
  • patates

    1
  • havuç

    1
  • domates salçası

    1 yk.
  • şeker

    1 çk.
  • sarımsak

    2-3 diş
  • tuz

    1 tk.
  • su

    2.5-3 sb. sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencere içerisine sıvı yağ ekleyip kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.

  • 2. Adım

    Bir gece öncesinden ıslatılmış fasulye, küp doğranmış soğan, doğranmış biber ve salçaları ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    5 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak küp şekeri ilave edip kapağını kapatıp yüksek ateşte 10 dakika kaynatın.

  • 4. Adım

    Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşe alıp 40 dakika boyunca pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra biraz dinlendirip sıcak bir şekilde servis edin.