MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuzu Tandır ve Yılbaşı Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Lezzetin uzmanı Uzman Kasap lezzetleri Migros’ta!

Pişirme önerisi:

Düdüklü tencerede pişirdiğiniz eti arzuya göre 10 dakika kadar fırınlayarak da servis edebilir, kızarmış bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Tandırlık eti sote sebzeler eşliğinde servis edebilirsiniz.

Kuzu Tandır ve Yılbaşı Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • Uzman Kasap Soslu Tandırlık Kuzu Eti

    1 adet
  • su

    1/2 su bardağı
  • biberiye

    2 dal taze
  • frenk soğanı

    2 adet
  • nar

    1 adet ayıklanmış
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • dolmalık fıstık

    2 yemek kaşığı
  • kuş üzümü

    2 yemek kaşığı
  • kestane

    12 adet haşlanmış
  • pirinç

    1,5 su bardağı
  • su

    2,5 su bardağı sıcak
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uzman Kasap soslu tandırlık kuzu etini paketinden çıkarttıktan sonra düdüklü tencereye alın.

  • 2. Adım

    Paketinde kalan sosu üzerine gezdirip yarım su bardağı su ekleyin.

  • 3. Adım

    Düdüklü tencerenizin modeli ve kullanım şekline göre 45-60 dakika aralığında, orta ateşte pişirin.

  • 4. Adım

    Kızarmış bir görüntü elde etmek için ısıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız eti, önceden ısıtılmış 240 derece fırında, 10 dakika kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Pilavı için; tereyağı ve zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde ısıtın. Dolmalık fıstıkları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurmaya başlayın.

  • 6. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri katıp kavurma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.

  • 7. Adım

    Kavrulan pirinçlere kestane ve kuş üzümlerini ekleyip karıştırın. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 12-15 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız pilavı demlenmesi için bekletin.

  • 8. Adım

    Fırından çıkardığınız eti tel tel ayırdıktan sonra bademli pilav, ayıklanmış nar taneleri, doğranmış frenk soğanı ve biberiye eşliğinde sıcak olarak servis edin.