MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ciğer Kızartma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Ciğerin en lezzetli hali bu tarifimizde! Maydanoz ve pul biber ile harmanlanan dana ciğeri tava ile buluşuyor ve ortaya doyulmaz bir lezzet çıkıyor. Siz de buyurmaz mısınız?
Pratik ve bir o kadar da lezzetli tarifler için MigrosTV’ye bekliyoruz.
Ciğer Kızartma Tarifi
MALZEMELER
  • dana ciğeri

    1kg kuşbaşı
  • kuru soğan

    2 adet
  • patates

    4 adet
  • sıvı yağ

    Bir miktar
  • maydanoz

    1 demet
  • sumak

    1 çay kaşığı
  • pulbiber

    1 çay kaşığı
  • un

    Bir miktar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kızartma tavasına sıvı yağı koyup kızdırın.

  • 2. Adım

    Unu bir kaseye koyun.

  • 3. Adım

    Yıkanmış ve suyu süzülmüş kuşbaşı doğranmış dana ciğerlerini çok az parçalar halinde una bulayarak ciğerlerin üzerindeki unları silkip hemen kızgın yağa atın.

  • 4. Adım

    Çevirerek her tarafını kızartın.

  • 5. Adım

    Diğer taraftan patatesleri de küp küp doğrayıp kızartın.

  • 6. Adım

    Ardından piyazlık doğranan iki adet kuru soğanı, dana ciğerlerinin içine ekleyip, kırmızı pul biber, sumak, ince doğranmış maydanoz ve tuzunu ekledikten sonra harmanlayıp, kızartma patates eşliğinde servis edin.