MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yufkadan Boyoz Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

İzmir denince akla gelen ilk lezzetlerden biridir boyoz. Yanında haşlanmış
yumurtası, üzerinde yükselen dumanıyla İzmir’in yerlisini de misafirini de pek
mutlu eder. Kat kat formu, bol yağlı lezzetiyle sıcacık demli bir çaya ne de güzel
eşlik eder.
Sıradaki videomuz için boyoz özlemi tavan yapanlar şöyle bir yaklaşsın
istiyoruz; çünkü size boyoz hasretinizi en kestirme yoldan dindirecek bir tarif
veriyoruz! Bu tarifimiz sayesinde incecik börek yufkasıyla da güzel bir boyoz
hazırlayabilir, midenize bayram yaşatabilirsiniz.
Şimdiden uyaralım; kışkırtan çıtırtısına kapılıp aman ha, yerken aşırıya
kaçmayın!
Ev halkı yataktan kalkana, çay demlenene kadar kolayca hazırlanacak yufkadan
boyoz tarifimizin detayları videomuzda sizi bekliyor. Hafta sonu kahvaltınızı
güzelleştirmek için daha fazla geç kalmayın, şimdiden afiyet olsun!
Yufkadan boyoz tarifi ve daha birçok özel tarif için bizi takip etmeye devam
edin.

Yufkadan Boyoz Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    6 adet
  • sıvı yağ

    1 su bardağı
  • sıvı yağ

    1 yemek kaşığı
  • sıvı yağ

    3 yemek kaşığı
  • maden suyu

    1 adet
  • su

    1/2 su bardağı
  • yumurta sarısı

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir kabın içerisine su ve yağı ekleyip çırpın. Ardından yufkanın yarına bu harçtan ekleyip iki katlayıp hamura büyük D şekli verin.

  • 2. Adım

    Daha sonra 4 parçaya bölün üzerine bir yemek kaşığı yağlı sudan gezdirip sigara böreği gibi sarın. Sonra gül böreği şeklinde sararak yağlanmış fırın kabına ekleyin.

  • 3. Adım

    Tüm yufkalar bitene dek hepsine bu işlemde. Ardından üzerine su yağ ve sodayı ekleyip streçleyin ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.

  • 4. Adım

    Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 190 dercelik fırında 40-45 dk pişirip servis yapabilirsiniz.