MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuzu Sac Kavurma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Türk mutfağının geleneksel yemekleri ve Osmanlı’dan günümüze nefis lezzetler MigrosTV’de. En sevilen ve artık gelenekselleşen lezzetlerden biri, iyi etin en güzel halidir kuzu saç kavurma. Kavurmanın dayanılmaz lezzeti domates, soğan, sivri biber ve enfes baharatlarla harmanlanıyor ve ortaya tadına doyulmaz kolay bir et tarifi çıkıyor. Kuzu saç kavurmanızın yanında enfes pilav tarifleri de sizi MigrosTV’de bekliyor. Tam kıvamında bir pirinç pilavına ne dersiniz?

Kuzu Sac Kavurma Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu et

    1 kg
  • sivri biber

    4 adet
  • domates

    3 adet orta boy
  • arpacık soğan

    8-10 adet
  • sıvı yağ

    Yarım çay bardağı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • kekik

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sac tava veya yayvan tencereyi,yüksek ateşte ocağa alın ve kızdırın.

  • 2. Adım

    Kuzu sac kavurmalık etleri tavaya alarak suyu çekilene kadar karıştırarak kavurun.

  • 3. Adım

    Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp, biberleri ince ince doğrayın.

  • 4. Adım

    Suyu çekilen etlere sıvı yağ ilave ederek kavurmaya devam edin.

  • 5. Adım

    Yavaş yavaş kızarmaya başlayan etlere arpacık soğanları ve biberleri ekleyin.

  • 6. Adım

    Bu şekilde biraz daha kavrulduktan sonra son olarak domatesleri ilave edin.

  • 7. Adım

    Domatesler hafif suyunu çekince tuz ve baharatları ekleyin.

  • 8. Adım

    Sacda pişiriyorsanız üzerini kapatıp 5-6 dakika, yayvan tencere kullanıyorsanız da üzerini kapatıp 10 dakika daha pişirin.