MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Körili Tavuklu Pilav Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kokusu ve aromasıyla yemeklere, çorbalara, pilavlara tat katan kör var bugün tarifimizde. Körili, tavuklu pratik kısa sürede yapabileceğiniz pratik ve lezzetli tarifiyle videomuzda.

Püf noktası:

Pirinçleri bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Pilavı, piliç kalça kuşbaşı yerine kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk göğsüyle de hazırlayabilirsiniz.

Körili Tavuklu Pilav Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • kuşbaşı

    500 gram piliç kalça
  • pirinç

    2 su bardağı baldo
  • tavuk suyu

    3 su bardağı sıcak
  • limon suyu

    1/2 adet taze sıkılmış
  • köri

    1/2 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tereyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yanmaması için arzuya göre az miktarda sıvı yağ ilave edin.

  • 2. Adım

    Piliç kalça kuşbaşıları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Kavrulan tavuklara bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinci ekleyip kavurma işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Zerdeçal, köri ve tuz ilavesiyle renk verip tatlandırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.

  • 5. Adım

    10-12 dakika kadar pişirdiğiniz pilavı, kapağı kapalı tencerede demlendirdikten sonra arzuya göre doğranmış frenk soğanı eşliğinde ılık olarak servis edin.