MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hurma Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK35'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

İsmi itibari ile doğal olarak sizin de “Hmm, içinde bolca hurma var ha? Olur, bayılarak yeriz.” gibi cümleler, akla gelen ilk düşüncelerinizden ise hemen o düşünceyi indirirseniz iyi edersiniz; çünkü hurma tatlısı kemalpaşa, şekerpare, kalburabastı tatlıları arasında sıkışıp kalmış bir tatlı çeşidimiz. “Neden, hurma tatlısı deniyor peki?” diye hiç sormayın, bunun cevabı pek de bilinmemekle birlikte, sadece şeklinden dolayı olduğu tahmin ediliyor.

İsmi konusunda belirsizlikler yaşansa da tadı konusunda tartışma açılamayacak kadar çok net! Lezzeti ile damaklarınızı şenlendirecek bir tatlı yemek istiyorsanız aradığınızı bu tarif videomuzda bulabilirsiniz. Şimdiden tatlı dakikalar dileriz!

Püf Noktası: Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine yağlı bir kağıt sererek dizin 180 C’ye ayarlı ısıda pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıları sıcakken ılık şerbetin içinde bekletin.

Servis Önerisi: Soğuyunca servis tabağına alıp üzerlerine file fındık serpin.

Hurma tatlısı nasıl yapılır, nefis hurma tatlısı tarifi, kolay hurma tatlısı ve daha birçok tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Hurma Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • şeker

    1,5 sb.
  • su

    1,5 sb.
  • yumurta

    1
  • zeytinyağı

    3 çk.
  • yoğurt

    1 çk.
  • tereyağı

    100 gr.
  • kabartma tozu

    1 paket
  • un

    3 sb.
  • ceviz içi

    1 çb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencere içerisinde beyaz toz şeker ve suyu karıştırarak tatlının şerbetini yapın.

  • 2. Adım

    Kaynamaya başlayan karışıma yarım limon suyu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatıp, altını kapatın soğumaya alın.

  • 3. Adım

    Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını bir kaba koyun ve üzerine yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu ve yoğurt ilave edip unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur haline getirin. Daha sonra hamurun üstünü kapatarak 15 dk kadar dinlenmeye bırakın.

  • 4. Adım

    Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar kopararak yuvarlak beze haline getirip içine ceviz parçaları ekleyin ve yağlanmış borcama dizip üzerilerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk. pişirin.

  • 5. Adım

    Fırından çıkar çıkmaz soğutulmuş olan şerbeti üzerine ekleyin. Şerbet, tatlının içerisine kadar işlemesi için bir süre bekletin daha sonra servis edin.