MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Beğendili Tas Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kırmızı etin en güzel halinin bir sanata dönüştüğü, geleneksel lezzetlerimizin baş tacı, sofraların gözleri de doyuran lezzeti beğendili tas kebabının en nefis halini sunuyoruz bu kez. Yanına pilav ve salata ile yemeğinizi ziyafete dönüştürecek tarifimizin kısa ve pratik videosunu izlemeden, menünüzü planlamayın deriz.

Püf Noktası;

  • Patlıcanları fırında közlemek daha lezzetli olmalarını sağlayacaktır.
  • Kıvamı kaçırmamak için sütü azar azar eklemeniz tavsiye edilir.
Beğendili Tas Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    2 yk.
  • kuru soğan

    1 adet
  • kuşbaşı tas kebaplık dana eti

    500 gr.
  • su

    1 sb. sıcak
  • domates salçası

    1 tk.
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    Yarım tk.
  • tereyağı

    Beğendi İçin; 2 yemek kaşığı
  • un

    2 yk.
  • patlıcan

    3 adet közlenmiş
  • süt

    1 sb.
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 çk.
  • muskat rendesi

    1 çk.
  • kaşar peyniri

    150 gr. rendelenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tencere içerisinde zeytinyağı alınıp kızdırılır. Ardından ince doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur.

  • 2. Adım

    Daha sonra kuşbaşı olarak doğranmış tas kebaplık etler eklenip rendi dönene kadar pişirilir.

  • 3. Adım

    Rengi dönen etlere salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçanın kokusu çıktıktan baharatlar ve sıcak su ilave edilip pişmeye bırakılır.

  • 4. Adım

    Ayrı bir tencere içerisinde beğendi için tereyağı ve un kavrulur. Üzerilerine közlenmiş patlıcan eklenip karıştırılır.

  • 5. Adım

    Sonrasında süt ilave edilerek kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvam alan beğendi içerisine tuz, karabiber ve muskat rendesi eklenip rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir.

  • 6. Adım

    Kaşar tamamen eridikten sonra beğendi ocak üzerinden alınıp servis tabağına konulur. Üzerine pişirmiş olduğunuz etlerden konularak servis edilir.