MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Avokadolu Humus ve Fırın Somon Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Balık tariflerine farklı bir alternatif; Avokadolu humus ve fırın somon.

Püf noktası:

Humusun zeytinyağı ve limon suyu miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Avokadolu Humus ve Fırın Somon Tarifi
MALZEMELER
  • somon

    3 dilim
  • limon kabuğu

    1 adet rendelenmiş
  • galeta unu

    3 yemek kaşığı
  • susam

    3 yemek kaşığı
  • deniz tuzu

    1/2 çay kaşığı
  • nohut

    200 gram haşlanmış
  • avokado

    2 adet olgun
  • Konya Bozkır Tahini

    5 yemek kaşığı Anadolu Lezzetleri
  • limon suyu

    1,5 adet taze sıkılmış
  • sarımsak

    3 diş
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Galeta unu, susam ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kapta karıştırın.

  • 2. Adım

    Deniz tuzu ile tuzladığınız somonları galeta unlu karışıma bulayın.

  • 3. Adım

    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz somonları önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 12-15 dakika kadar pişirin.

  • 4. Adım

    Avokadolu humus için; ortadan ikiye kestiğiniz avokadonun çekirdeğini çıkartın. Orta kısmına kesikler attığınız avokadoyu kaşık yardımıyla alıp rondoya aktarın.

  • 5. Adım

    Haşlanmış nohut, sarımsak, zeytinyağı, tahin, tuz ve taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

  • 6. Adım

    Servis tabağına aldığınız avokadolu humus ve fırın somon ilavesiyle sıcak olarak servis edin.