MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kabak Kalye Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Yaz aylarıyla tezgahlardaki yerini alan nefis kabaklar, birçok yemek çeşidinde
kullanılabilir olmasıyla doğanın bize sunduğu mucizelerden biridir. Bol su
içeriği, faydalı vitaminleri ve doyurucu özelliği sayesinde diyet listelerinin
başkahramanı olup hem lezzeti hem de sağlığı aynı anda sunabilen harika bir
seçenektir.
Siz de sofranızda yer vermek için yoğun bir tokluk hissi sağlayan; aynı
zamanda midenizi yormayan bir kabaklı yemek tarifi arıyorsanız Osmanlı
mutfağının gözdesi kabak kalye, sizin için de kurtarıcı alternatif olabilir.
Nefis kabak kalye yapımı için daha fazla geç kalmayın. Soğan, sarımsak,
domates, dereotu gibi birbirinden lezzetli malzemeleriyle kabak kalye nasıl
yapılır, tüm detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor; şimdiden afiyet olsun!
Kabak kalye tarifi ve birbirinden özel birçok Osmanlı lezzeti için bizi takip
etmeye devam edin.

Kabak Kalye Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    5 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • domates

    2 adet
  • pirinç

    1/2 çay bardağı
  • su

    1 su bardağı
  • tuz

    2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kabak

    3 adet
  • dereotu

    4 dal
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içerisine yağı ve ufak ufak doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Daha sonra salçayı ve domatesleri de ekleyip domatesler suyunu salmaya başlayınca pirinci, suyu , baharatları ve dışını çatal ile çizip doğradığımız kabakları da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

  • 3. Adım

    Ocaktan almaya yakın ince ince doğranmış olan dereotlarını ekleyip ocaktan alabilirsiniz.