MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Havuç Dilim Baklava
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Şef Halil Şımır, “Bayram için hangi tatlıyı yapsak?” sorularına iyi gelecek tatlı
tariflerinden biriyle karşınızda!
Biliyorsunuz ki bayram keyifleri baklava olmadan olmaz. Baklava çeşitleri,
yanına bol köpüklü Türk kahvesi ya da iyi demlenmiş bir çayla en şahane
ikramlıklardandır. Kalorileri biraz yüksek olsa da lezzetleri için mideye de bir
bayram yaşatmak çok daha cazip gelir.
Baklava yufkasının yardımları, Halil Şef’in detaylı anlatımı sayesinde siz de
havuç dilim baklavayı kendi ellerinizle yapabilir, ev halkının mutluluğunu
doruklara çıkarabilirsiniz. Bol Antep fıstığıyla damaklara kazınacak havuç dilim
baklavanın evde nasıl yapılabileceğini videomuzu izleyerek Şef Halil Şımır’dan
öğrenebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz baklava yufkasını Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş etmek için tıklayın:

Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Havuç Dilim Baklava
MALZEMELER
  • baklava yufkası

    1 paket
  • tereyağı

    300 gram
  • baklavalık antep fıstığı

    2 su bardağı
  • su

    3 su bardağı
  • toz şeker

    3 su bardağı
  • limon suyu

    7 damla
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak ocakta tereyağını eritin. Ardından yufkaları tepsi boyutunda kesin. Artan parçaları kullanacağımız için kenarda bekletin.

  • 2. Adım

    Tepsinizin alt tabanını iyice yağlayın.

  • 3. Adım

    Üzerine bir adet yufka biraz yağ ve kalan parçalardan azar azar ekleyin. Bu şekilde 10 kat yapın. 10 kat yaptıktan sonra üzerine isterseniz Antep fıstığının yarısını ekleyin. Eğer istemezsenizde 20.

  • 4. Adım

    Kata gelince hepsini aynı katta kullanabilirsiniz. 10. Kata Antep fıstığı serptikten sonra tekrar bir 10 kat yufka yapın ve kalan Antep fıstığını üzerine ekleyin. Böylelikle sıralaması 10 kat yufka bir kat fıstık 10 kat yufka bir kat fıstık olacaktır.

  • 5. Adım

    Kalan hamurları da aralarına yağ sürerek tepsiye yerleştirin.

  • 6. Adım

    Son olarak keserek şekil verin ve kalan yağı üzerine dökün ve arlarına iyice girmesi için bıçakla hafifçe araları açın.

  • 7. Adım

    Kenarları bıçağın tersi ile alta doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Bu sırada şerbeti için su ve şekeri bir tencereye ekleyip kaynatın.

  • 8. Adım

    Kaynayınca limon suyunu da ekleyip altını kısarak 15 dk pişmeye bırakın. Şerbet hazır olunca hafif ılıması için ocaktan alın. Baklava fırından çıkınca ılıyan şerbeti döküp bir gece beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.