MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pril’in Katkılarıyla; Zeytinyağlı Enginar
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bahar ve yaz aylarında en güzel haliyle tezgâhlardaki yerini alan enginar, şık ve
hafif sofraların vazgeçilmezi haline gelir. Bezelye, bakla, dereotu, patates,
havuç gibi ek malzemeleriyle renkli, vitaminli ve diyet dostu bir seçenektir. Siz
de sıcak havalarda sofranızı hafif seçeneklerle donatmak istiyorsanız
tabaklarda zeytinyağlı enginara mutlaka yer vermelisiniz. Üzerine bolca limon
suyu da gezdirirseniz tadımına doyum olmayacak enginarın yapımı sırasında
çıkacak bulaşıklara ise hiç takılmayın; çünkü mutfaklardaki en güçlü yardımcı
olan bulaşık deterjanı Pril yanınızda!
Şifa dolu lezzeti, şık sunumuyla enginar nasıl yapılır Pril’in de katkılarıyla
videomuzda sizi bekliyor; şimdiden afiyet olsun!

Pril’in Katkılarıyla; Zeytinyağlı Enginar
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet
  • toz şeker

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1,5 çay kaşığı
  • garnitür

    1,5 su bardağı
  • limon

    1 adet
  • çanak enginar

    12 adet
  • su

    1 su bardağı
  • dereotu

    1/2 demet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içerisine yağı ve ince ince kesilmiş olan soğanları ekleyip kavurun ardından şeker tuz ve garnitürleri ekleyip kavurmaya devam edin

  • 2. Adım

    Enginarları kararmaması için limonlayıp bir tencereye dizin ve içlerini hazırladığınız garnitürlü harç ile doldurun.

  • 3. Adım

    Ardından tencereye suyu ve ince kesilmiş dereotlarını ekleyip pişmeye bırakın.