MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Labneli Kayısı Lokmaları Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Labne ile ne tatlılar yaptık bugüne kadar. Bugün ise oldukça farklı bir lezzet ile karşınızdayız; kayısılı lokmalar. Tarifi için buraya buyurun!



              
Labneli Kayısı Lokmaları Tarifi
MALZEMELER
  • şeker

    1 yemek kaşığı
  • kayısı

    İkiye doğranmış ve oyulmuş 4
  • ricotta peyniri

    8 çay kaşığı taze
  • Antep fıstığı

    2 yemek kaşığı doğranmış
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tavayı önceden ısıtın.

  • 2. Adım

    Küçük bir çay tabağı içine şeker koyun.

  • 3. Adım

    Kayısıların kesik tarafını şeker içine bandırın ve pişirmeden etkilenmeyen küçük bir pişirme tabağına aktarın.

  • 4. Adım

    Kayısılar karamelize olana ve sulu bir kıvam alana kadar bir kere döndürerek 3-4 dakika süre ile kavurun.

  • 5. Adım

    Kayısıları fırından çıkarın. Hafifçe soğumaya bırakın ve üzerlerine ricotta peyniri ve Antep fıstığı yerleştirin.

  • 6. Adım

    Hemen servis yapın.