Kabune Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 270
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Kabune Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Isparta yöresinden nefis bir tarifle geliyoruz! Kabune pilavı; düğün, nişan gibi
neşeli kutlamalarda, mevlit gibi toplantılarda sunulan başlıca tariflerden biri.
Öylesine özel ki Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş bir
yemek. Nohuttaki bitkisel, etteki hayvansal proteinle bünyeye şifa; nohut ve
etin müthiş uyumuyla dillere destan.

Kabune hakkında bir rivayete göre; isminin küçük bir gelin-kaynana
hikâyesinden geldiği söylenir. Kaynana çarşıya giderken gelinine yemek
yapmasını söyler ama ne yemek yapacağını söylemez. Gelin, bakar. Evdeki
malzemeler haşlanmış et, soğan ve nohuttur. Düşünür, düşünür ve sonunda
tüm malzemeleri pilavla karıştırır. Kaynana, eve döndüğünde karşılaştığı bu
farklı yemeğe, yöresel bir dille “Ga, bu ne?” diye şaşırarak sorar. Kaynananın
verdiği bu tepki, zamanla yemeğin ismi olur ve bugünkü “kabune” haline
dönüşür. Şimdilerde herkes tarafından bayıla bayıla tüketilen bir yemek halini
alır. Bu anının gerçekliği tartışılıyor olsa da kabunenin lezzeti asla tartışılmaz,
odun ateşinde de pişerse tadına doyum olmaz!

Siz de bu farklı mı farklı, lezzeti bol tarife bu akşamki sofranızda yer açmak
isterseniz kabune nasıl yapılır tüm detaylarıyla videomuzda anlattık. Yanına buz
gibi bir ayran eklemeyi sakın, unutmayın; şimdiden afiyet olsun!

Kabune tarifinde kullanabileceğiniz nohutları Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz:

Kabune Yapımı:

1. Pirinci derin bir kasede kaynar su ve bir tutam tuz ile karıştırın. 30 dk bekletin.
2. Suyunu süzüp soğuk su ile nişastası tamamen akana dek iyice yıkayın. Kenara alın.
3. Zeytinyağı ve 3 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın.
4. Soğanı ekleyip aralıklı karıştırarak 10 dakika soteleyin.
5. Kuşbaşı etleri ilave edin. Etler hafif renk alıp suyunu çekene dek 15 dakika kadar daha soteleyin.
6. Ateşi kısık seviyeye indirin. Tek sıra halinde önce nohut, sonra pirinci tencereye yayın.
7. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde pirinç üzerine serpiştirin.
8. Sıcak kemik suyunu pirinçleri dağıtmamaya dikkat ederek yavaşça tencereye ilave edin.
9. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip tencerenin kapağını kapatın.
10. Kabune suyunu çekip, üzeri 'göz göz' olana dek, 30-35 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
11. Demini alması için 10 dk dinlendirdikten sonra servis tabağına ters yüz ederek aktarın.

EN ÇOK İZLENENLER