MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kabune Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Isparta yöresinden nefis bir tarifle geliyoruz! Kabune pilavı; düğün, nişan gibi
neşeli kutlamalarda, mevlit gibi toplantılarda sunulan başlıca tariflerden biri.
Öylesine özel ki Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş bir
yemek. Nohuttaki bitkisel, etteki hayvansal proteinle bünyeye şifa; nohut ve
etin müthiş uyumuyla dillere destan.

Kabune hakkında bir rivayete göre; isminin küçük bir gelin-kaynana
hikâyesinden geldiği söylenir. Kaynana çarşıya giderken gelinine yemek
yapmasını söyler ama ne yemek yapacağını söylemez. Gelin, bakar. Evdeki
malzemeler haşlanmış et, soğan ve nohuttur. Düşünür, düşünür ve sonunda
tüm malzemeleri pilavla karıştırır. Kaynana, eve döndüğünde karşılaştığı bu
farklı yemeğe, yöresel bir dille “Ga, bu ne?” diye şaşırarak sorar. Kaynananın
verdiği bu tepki, zamanla yemeğin ismi olur ve bugünkü “kabune” haline
dönüşür. Şimdilerde herkes tarafından bayıla bayıla tüketilen bir yemek halini
alır. Bu anının gerçekliği tartışılıyor olsa da kabunenin lezzeti asla tartışılmaz,
odun ateşinde de pişerse tadına doyum olmaz!

Siz de bu farklı mı farklı, lezzeti bol tarife bu akşamki sofranızda yer açmak
isterseniz kabune nasıl yapılır tüm detaylarıyla videomuzda anlattık. Yanına buz
gibi bir ayran eklemeyi sakın, unutmayın; şimdiden afiyet olsun!

Kabune tarifinde kullanabileceğiniz nohutları Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz:

Kabune Tarifi
MALZEMELER
  • baldo pirinç

    2 su bardağı
  • zeytinyağı

    4 çorba kaşığı
  • tereyağı

    4 çorba kaşığı
  • orta boy soğan

    2 adet
  • dana kuşbaşı

    600 gram
  • tuz

    Yeteri kadar
  • karabiber

    Taze çekilmiş
  • haşlanmış nohut

    2 su bardağı
  • ilikli kemik suyu

    2,5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pirinci derin bir kasede kaynar su ve bir tutam tuz ile karıştırın. 30 dk bekletin.

  • 2. Adım

    Suyunu süzüp soğuk su ile nişastası tamamen akana dek iyice yıkayın. Kenara alın.

  • 3. Adım

    Zeytinyağı ve 3 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın.

  • 4. Adım

    Soğanı ekleyip aralıklı karıştırarak 10 dakika soteleyin.

  • 5. Adım

    Kuşbaşı etleri ilave edin. Etler hafif renk alıp suyunu çekene dek 15 dakika kadar daha soteleyin.

  • 6. Adım

    Ateşi kısık seviyeye indirin. Tek sıra halinde önce nohut, sonra pirinci tencereye yayın.

  • 7. Adım

    Kalan tereyağını küçük parçalar halinde pirinç üzerine serpiştirin.

  • 8. Adım

    Sıcak kemik suyunu pirinçleri dağıtmamaya dikkat ederek yavaşça tencereye ilave edin.

  • 9. Adım

    Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip tencerenin kapağını kapatın.

  • 10. Adım

    Kabune suyunu çekip, üzeri 'göz göz' olana dek, 30-35 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

  • 11. Adım

    1.Demini alması için 10 dk dinlendirdikten sonra servis tabağına ters yüz ederek aktarın.