MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Düşes Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Püre haline getirilmiş patateslerin krema poşeti yardımıyla kıymalı iç harcın üzerine döküldüğü kıymalı düşes, farklı ve yaratıcı bir lezzet önerisi.

Pişirme önerisi:

Kıymalı iç harcı arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırabilir, arzuya göre sarımsak ve soğan püresi kullanabilirsiniz.

Kıymalı Düşes Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • Uzman Kasap dana kıyma

    500 gram
  • garnitür karışımı

    1 paket
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • kekik

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • bayat ekmek kırıntısı

    3 yemek kaşığı
  • mozzarella peyniri

    1/2 su bardağı rendelenmiş
  • patates

    Düşes patates için; 500 gram
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • yumurta sarısı

    2 adet
  • tuz

    1/4 çay kaşığı
  • muskat cevizi

    1/4 çay kaşığı rendelenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Düşes patates için; kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri küpler halinde kesin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte pişirin.

  • 2. Adım

    Kıvam alan patateslerin fazla suyunu süzüp yumurta sarıları, tereyağı, tuz ve rendelenmiş muskat cevizi ilavesiyle sıcağı sıcağına püre haline getirin.

  • 3. Adım

    Kıymalı iç harcı hazırlamak için; zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.

  • 4. Adım

    Dana kıymayı ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Biber salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.

  • 6. Adım

    Suyunu süzdürdüğünüz garnitür karışımı, kekik, kimyon, taze çekilmiş tane karabiber, tuz ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.

  • 7. Adım

    Ocaktan aldığınız kıymalı iç harcı porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırın.

  • 8. Adım

    Suyunu çekmesi ve kıtır bir tat alması için bayat ekmek kırıntısı ve rendelenmiş mozzarella peyniri ekleyin.

  • 9. Adım

    Krema sıkma poşetine doldurduğunuz patates püresini yıldız uç yardımıyla kıymalı iç harç üzerine sıkın.

  • 10. Adım

    0. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 6-8 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.