MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuk Kapama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Tavuk ve pilavın destansı uyumuna ufak bir yöresellik karıştı. Kapama; Balkan mutfağında
çok sevilen, kırmızı et ya da hindi etiyle de yapılabilen özel bir lezzet. Misafirlerin
kaşıklamaya doyamadığı, ev halkının yüzünde tebessüm yarattığı bu tarifle siz de sofranızı
güzelleştirebilirsiniz.

Bol soğan, kuş üzümü, kuru kayısı, kırık ceviz, maydanoz gibi malzemelerle hazırlanan farklı
mı farklı pilavı lezzete çığır açarken son söz fırına düşüyor. Tavuk bagetler de fırın sıcağıyla
buluşup tamamlandıktan sonra karşı konulamayacak bir hal alıyor. Size de ister günlük
isterseniz de özel sofralarınızda keyfi tadımlamak kalıyor. Yanına buz gibi ayran ve bolca
mevsim salata eklemeyi sakın, unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuk kapama tarifi ve daha birçok tavuklu tarif için diğer videolarımızı da incelemeyi,
MigrosTV Youtube kanalımızı takip etmeyi unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz en taze tavuk bagetleri Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş verebilirsiniz:

Tavuk Kapama Tarifi
MALZEMELER
  • Soslamak için;
  • tavuk baget

    6 adet
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • sıvı yağ

    3 yemek kaşığı
  • Kızartmak için;
  • sıvı yağ

    5 yemek kaşığı
  • Pilavı için;
  • kuru soğan

    1 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • pirinç

    2,5 su bardağı
  • kuş üzümü

    3 yemek kaşığı
  • yenibahar

    1 çay kaşığı
  • kuru kayısı

    8 adet
  • kırık ceviz

    1/2 su bardağı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • maydanoz

    1/2 demet
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • defne yaprağı

    2 adet
  • sıcak su

    3,5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir kabın içerisinde tavukları soslayıp bir saat bekletin.

  • 2. Adım

    Ardından bir tencerenin içerisine yağı ve tavukları ekleyip arkalı önlü kızartın.

  • 3. Adım

    Daha sonra aynı tavaya küçük küpler halinde doğranmış olan kuru soğanları ve ince ince doğranmış olan sarımsakları ekleyip iyice kavurun.

  • 4. Adım

    Daha sonra pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 5. Adım

    Daha sonra içerisine küp küp doğranmış kayısıları, ince ince doğranmış olan maydanozları ve kalan diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve bu karışımı tepsiye ekleyin.

  • 6. Adım

    Tepsiye güzelce yaydırın ve üzerine tavukları, defne yapraklarını ve suyu ekleyip folyo ile iyice kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz.