MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bursa Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Evde de kolaylıkla ve tam lezzetinde yapılan kebap tarifleri MigrosTV’de. Bu kez mutfağımızda Bursa kebabı var.

Püf noktası:

Kuzu külbastı etlerini arzuya göre öncesinde zeytinyağı, tane karabiber ve biberiye ilavesiyle marine edebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

İnce ince dilimlediğiniz etlerle de Bursa Kebabı hazırlayabilirsiniz.

Tırnak pideleri arzuya göre tereyağında kızarttıktan sonra kullanabilirsiniz.

Bursa Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • pide

    1 adet tırnak
  • külbastı

    800 gram kuzu
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • limon suyu

    1/2 adet taze sıkılmış
  • kekik

    1 tatlı kaşığı kuru
  • tereyağı

    Sos için; 1 yemek kaşığı
  • domates salçası

    2 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • yoğurt

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Küçük bir kaseye aldığınız kuzu külbastı etlerini tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 2. Adım

    Izgara izli döküm tavayı zeytinyağı ilavesiyle yağlayın. Çeşnilendirdiğiniz etleri ızgara izli döküm tavada ters yüz ederek mühürleyin.

  • 3. Adım

    Dövülmüş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu ve az miktarda eklediğiniz sıcak su ilavesiyle pişirme işlemini sürdürün. Kekikle tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Tırnak pideyi küçük küpler halinde doğrayın. Domates sos için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.

  • 5. Adım

    Domates ve biber salçalarını ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Sıcak suyla kıvamını açtığınız domates sosu kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.

  • 6. Adım

    Tırnak pide, ızgara külbastı, domates sos ve çırpılmış yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis edin.