MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Buzluk Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Pratik, akıllı, hünerli eski ev hanımlarından biz şöyle öğrendik: Her zaman çat kapı gelen misafirlerin olacağını kabul edebiliriz; ama onlara sunumsuz yakalanmayı asla kabullenemeyiz! Bunun için her daim buzluğumuzda hemen yapılabilecek, saklı lezzetler bulundurmalı ve acil durum çanlarını hoş sonuçlarla susturabilmeliyiz.

Buzluk börek de o saklı lezzetlerden biri. Çıtır çıtır kıvamı ile hem zamandan kazandıran hem de herkesi etkisi altına alabilen buzluk böreği, akşam çayı sofraları için de kahvaltı sofraları için de harika bir alternatif oluyor.

Bizden söylemesi, buzluk böreğini hemen şimdi hazırlayın ve zor durumlar için buzluğunuzun derin bir köşesine saklayın. Bundan sonra kim korkar acil misafirden!

Buzluk böreği tarifi, buzluk böreği yapımı, buzluk böreği nasıl hazırlanır, evde buzluk böreği nasıl yapılır, çıtır buzluk böreği ve daha birçok pratik tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Buzluk Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    2
  • tereyağı

    100 gr.
  • süt

    1 çb.
  • sıvıyağ

    1 çb.
  • su

    1 lt.
  • soda

    1 şişe
  • maydanoz

    1/4 bağ
  • peynir

    beyaz
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • susam

  • çörekotu

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sos için bir tava içerisine eritmiş olduğunuz tereyağına süt ve sıvı yağı karıştırarak soğuması için kenarda bekletin.

  • 2. Adım

    İki adet yufkayı üst üste koyup her yerine hazırlamış olduğunuz sostan sürerek bir bıçak yardımıyla 8 üçgen parçaya bölün.

  • 3. Adım

    Ardından parçaların üzerilerine maydanoz peynir karışımından 1'er çorba kaşığı ekleyin ve kenarılarından hafif kapatıp rulo şeklinde sarın.

  • 4. Adım

    Sardığınız börekleri su ve soda karışımına batırıp suyunu süzdürün ve bir kapa yerleştirip derin dondurucuya kaldırın.

  • 5. Adım

    Pişirmeden 40 dakika önce derin dondurucudan çıkarıp çözülmesi için bekletin.

  • 6. Adım

    Daha sonra börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak üzerilerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu ekleyin.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirip servis edin.