MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İç Pilavlı Hindi Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME210'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Lezzetli ve kolay yemek tariflerimize bir yenisini daha ekledik. Yılbaşı sofralarının samimi dostu İç Pilavlı Hindi Dolması‘nı pratik tarifimiz ile pişirebilir, sofranızı renklendirebilirsiniz. Hindi pişirmenin püf noktalarından birini de paylaşmadan geçmeyelim. Hindiyi pişirmeden önce, eğer dondurulmuş ise, tamamen çözüldüğünden emin olmayı da unutmayın.

İç Pilavlı Hindi Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • hindi

    1 adet
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • havuç

    1 adet
  • kereviz sapı

    Biraz
  • soğan

    1 adet
  • maydanoz sapı

    Yarım demet
  • kekik

    Bir tutam
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Hindiyi doğuk su ile iyice yıkayın ve kurulayın.

  • 2. Adım

    Hindinin her tarafını tuzlayıp biberleyin.

  • 3. Adım

    İçini sebze, maydanoz sapı ve kekikle doldurun, ısıya dayanıklı yanmaz bir iple ayaklarından bağlayın.

  • 4. Adım

    Hindiyi oda sıkcalığında beklettiğiniz tereyağı ile iyice yağlayın.

  • 5. Adım

    Fırın ızgara telinin üzerine yerleştirip hindinin kanatlarını içe doğru katlayın.

  • 6. Adım

    180 dereceye ayarlanmış fırında 3 saat 30 dakika pişirin.