MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Peynirli Rulo Börek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI16 Porsiyon

Çay saatinize harika bir börek tarifi daha; peynirli rulo börek. Lor peyniri eşliğinde hazırlayıp fırınla buluşturduğumuz tarifimiz servis tabaklarınıza da şık bir görünüm kazandırıyor. Üstelik her rulosu lezzet dolu! Çay saatiniz için hazırladığımız nefis önerilerimiz bitmedi; Sadece 10 dakikada fırından çıkan çatlak kurabiye tarifimizi de mutlaka görmelisiniz.

Pişirme önerisi:

Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürdüğünüz peynirli rulo börekleri, susam ve çörek otu ilavesiyle de pişirebilir, farklı iç malzemeler kullanabilirsiniz.

Peynirli Rulo Börek Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    3 adet hazır
  • lor peyniri

    200 gram
  • maydanoz

    1/4 demet
  • süt

    1 su bardağı
  • zeytinyağı

    1/2 su bardağı
  • yumurta

    2 adet
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
  • -yumurta- sarısı

    Üzeri için; 2 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Lor peyniri, süt, zeytinyağı, yumurta, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

  • 2. Adım

    Yufkalardan birini temiz bir mutfak tezgahı üzerine açıp üzerine hazırladığınız karışımdan sürün.

  • 3. Adım

    Diğer bir yufkayı üzerine kapatıp kalan peynirli harcın yarısını üzerine eşit olarak dağıtın.

  • 4. Adım

    Son yufkayı en üst kata dikkatli bir şekilde açıp kalan peynirli harcı eşit olarak dağıttıktan sonra rulo şeklinde sarın.

  • 5. Adım

    Uç kısımlarını aldığınız yufka rulosunu on altı eşit parçaya ayırdıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

  • 6. Adım

    Yumurta fırçası yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.