MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tepside İçli Köfte
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Sıradaki videomuzda içli köftenin bilinen o büyüleyici lezzetine hiç dokunmayıp formunu tamamen değiştirdik ve daima ufak bir yeniliğin peşinde olanları çok sevindirecek sıra dışı bir tarif hazırladık; karşınızda tepside içli köfte yapılışı!

Bulgurun hamur haline getirilip içinin doldurulmasıyla hazırlanan ve genel olarak haşlama ya da kızartma yöntemleriyle pişirilen içli köfte, bu tarifimizde fırınlama ile pişirilip dilimlenerek tüketilmeye hazır hale geliyor. Çay sofralarına da özel akşam sofralarına da çok yakışacak, ezberleri unutturacak tepside içli köfte yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Siz de her diliminde lezzetine doyamayacağınız bir seçenek arıyorsanız tepside içli köfte tarifini hemen denemeli, mideleri şenlendirmelisiniz! Şimdiden afiyet olsun!

Tepside İçli Köfte
MALZEMELER
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • ince bulgur

    2 su bardağı
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • su

    2 su bardağı sıcak
  • patates

    2 adet
  • yumurta

    1 adet
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • kuru soğan

    İçi için; 1 adet
  • kıyma

    400 gram
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir kabın içerisine sıcak su eklenir soyulmuş ve doğranmış olan patatesler eklenip haşlanır.

  • 2. Adım

    Haşlanan patatesler süzülür ve püre haline getirilir.

  • 3. Adım

    Bir kabın içerisine bulgur eklenir üzerine sıcak su eklenir ve streçle kapatılarak, bulgurun şişmesi beklenir.

  • 4. Adım

    Bulgur şişince içerisine patates ve diğer malzemeler eklenir. İçi için bir tavanın içerisine kıyma ve yağ eklenip kavrulur.

  • 5. Adım

    Ardından ince kıyılmış soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir. Baharatlarda ,ilave edilip karıştırılarak ocaktan alınır.

  • 6. Adım

    Yağlanmış bir fırın kabının içerisine patatesli ve bulgurlu harcın yarısı eklenir tabanda göre düzlenir.

  • 7. Adım

    Ardından kıymalı har ilave edilir. Kalan patatesli ve bulgurcu harçtanda üzerine eklenir ve üzeri kapatılana dek bastırılır.

  • 8. Adım

    Gerekirse burada elinizi hafif ıslatabilirsiniz. Ardından üzerine zeytinyağ sürüp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.