MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Güllaç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI10 Porsiyon

Güllaç hakkında kimisi “ıslak peçete” gibi epey kötü tanımlar yapsa da birçok insan için güllaç, vazgeçilmez tatlılar arasında yer alır. Özellikle Ramazan Ayı’nda mideyi yormayan hafifliği, damakları memnun eden lezzeti, sofraları güzelleştiren zevkli süslemeleri sayesinde akla gelen ilk tatlı seçeneği olma özelliğini korumaya devam eder. Ramazan Ayı’nda değeri yükselse de aslında her daim tüketilebilecek bir lezzet olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Şöyle ki güzel bir akşam yemeğini zirvede bırakmak için sonrasında sunacağınız tatlı olarak güllaç hazırlayabilir ya da diğer birçok tatlı seçeneğine göre daha masum bir seçenek olduğu için ara sıra diyet listelerine ekleyebilirsiniz. İster meyve ister kuru yemiş isterseniz de şekerleme ya da çikolatalarla süsleyebileceğiniz, bolca sütü, pratik hazırlanışı ile her seferinde daha da âşık olacağınız güllaç tarifinin tüm detayları için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

 

Güllaç Tarifi
MALZEMELER
  • Saffet Abdullah Güllaç

    1 paket
  • süt

    3 litre
  • şeker

    750 gram
  • gül suyu

    Yarım kahve fincanı
  • fındık

    150 gram
  • toz fıstık

    50 gram
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir tencere içerisinde süt ve şeker kaynatılıp gül suyu ilavesi yapılır ve ılık kıvama getirilir.

  • 2. Adım

    Ardından borcama konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile süt gezdirilir.

  • 3. Adım

    Güllaçların yarısına gelindiğinde içerisine fındık parçaları eklenip işleme devam edilir.

  • 4. Adım

    Güllaç yaprakları biriiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.

  • 5. Adım

    Buz dolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletilip üzerine toz fıstık ve meyve ile servis edilir.