MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Glutensiz Bisküvi Ekmek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Çölyak hastalarının özellikle dikkat etmesi gereken “gluten” pek çok gıdada karşımıza çıkıyor. Çölyak hastalarına özel tariflerimiz ile damak tadından ödün vermeden sağlıkla tüketebileceğiniz lezzetler hazırladık size… İşte onlardan biri; Glutensiz Bisküvi Ekmek. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri için MigrosTV’den ayrılmayın.

Glutensiz Bisküvi Ekmek Tarifi
MALZEMELER
  • glutensiz un

    2 su bardağı
  • mısır unu

    1/2 su bardağı
  • patates unu

    1 yemek kaşığı
  • tereyağı

    100 gr
  • şeker

    1 çorba kaşığı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • karbonat

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • ayran

    1 su bardağı
  • sirke

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığındaki tereyağının içine un, tuz, şeker, kabartma tozu, karbonat ve sirkeyi ekleyin.

  • 2. Adım

    Elinizle ovuşturarak yağı una yedirin.

  • 3. Adım

    Ayranı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlın.

  • 4. Adım

    Tezgaha un serpin. Hamuru elinizle ya da merdane ile 1,5 - 2 cm kalınlığında açın.

  • 5. Adım

    Bir bardağın ağız kısmıyla ya da herhangi bir bisküvi kalıbıyla kesin.

  • 6. Adım

    Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

  • 7. Adım

    Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede, pembeleşene kadar pişirin.