MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hanım Göbeği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Hanım Göbeği Tarifi, kolay tatlı tariflerimiz arasında! Gelin, tadına doyamayacağınız bu şerbetli tatlıyı bir de bizim tarifimizden izleyin. Bu arada bir püf noktası; hanım göbeği yaparken her kızartmadan sonra yağı soğutmayı ihmal etmeyin; aksi halde tatlının içi iyi pişmeyecektir. Birbirinden güzel lezzetler MigrosTV’de!


              
Hanım Göbeği Tarifi
MALZEMELER
  • su

    3 su bardağı
  • tereyağı

    100 gr.
  • un

    2,5 su bardağı
  • yumurta

    3 adet
  • irmik

    2 yemek kaşığı
  • nişasta

    1 yemek kaşığı
  • şeker

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 tutam
  • su

    4 su bardağı
  • şeker

    4,5 su bardağı
  • limon

    1 yemek kaşığı (Suyu)
  • yağ

    2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.

  • 2. Adım

    Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Tuzu ve şekeri de ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.

  • 4. Adım

    Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın.

  • 5. Adım

    Ilınınca, yumurtaları birer birer kırın.

  • 6. Adım

    İrmik ve pirinç ununu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla ya da mikserle yoğurun.

  • 7. Adım

    Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın.

  • 8. Adım

    Ortalarını parmağınız ile bastırdığınız toplarınızı yağa atın ve ocağı en kısık ateşe ayarlayın.

  • 9. Adım

    Tatlıları yağda arada sallayarak kızartın.

  • 10. Adım

    Şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın.

  • 11. Adım

    Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

  • 12. Adım

    Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın.

  • 13. Adım

    3. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.