Bayram Sofralarına; Pratik Baklava Tarifi
5.214 votes, average: 4,58 out of 55.214 votes, average: 4,58 out of 55.214 votes, average: 4,58 out of 55.214 votes, average: 4,58 out of 55.214 votes, average: 4,58 out of 5
4,58/5Toplam: 5.214 Oy
view 82.351
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Bayram Sofralarına; Pratik Baklava Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pratik bir baklava tarifimiz var. Şerbetli tatlıları seviyorsanız baklavalık yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu benzersiz tatlı tarifimizi sakın kaçırmayın!

Geleneksel şerbetli tatlıların en güzellerinden biri olan Tulumba Tatlısı tarifimize göz atmak ister misiniz? Buyurun MigrosTV’ye!

Bayram Sofralarına; Pratik Baklava Yapımı:

1. Önce şerbetini hazırlayın.
2. Şeker ve suyu kaynatın.
3. Birkaç dakika kaynadıktan sonra altını kapatın.
4. Soğuması için kenara alın. .
5. Fırın tepsisini yağlayın.
6. Yufkalardan birini tepsiye serin ve tereyağ ile yağlayın. .
7. İkinci yufkayı üzerine serin ve yine yağ gezdirin.
8. Üçüncü ve dördüncü yufkayı da serip yağ gezdirin.
9. Daha sonra arasına toz fıstığı serpin.
10. Tekrar yufkaları serip yağlayın.
11. En son yufkayı da serin ve ardından baklavanızı dilimleyin.
12. Kalan tereyağı sıcaklığı soğumadan dilimlediğiniz baklavanın üzerine dökün.
13. 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
14. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti dökün.
15. Baklava, şerbetini iyice çekip dinlendikten sonra servise hazırdır.

EN ÇOK İZLENENLER