MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dereotlu Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bakla ile yapılan en favori yiyeceklerden biri olan dereotlu fava hazırlıyoruz. Buradan buyurun!

Bu ezme çeşitlerimize de göz attınız mı? Girit ezmesi, patlıcan ezmesi ve sevilen bir meze cevizli deniz börülcesi.

Dereotlu Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Tarifi
MALZEMELER
  • kuru bakla

    1/2 kg
  • zeytinyağı

    1/2 su bardağı
  • soğan

    1
  • patates

    1
  • dereotu

    1/2 demet
  • limon

    1 (Sadece suyu)
  • pul biber

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    Bir tutam
  • şeker

    1 çorba kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuru baklayı 1 gece önceden ıslatın ve favayı hazırlamak için süzdürün.

  • 2. Adım

    Soğanı orta boy küpler halinde kesin, patatesi ince bir şekilde dilimleyin, dereotunu kıyın.

  • 3. Adım

    Geniş bir tencerede soğanı zeytinyağının yarısı ile yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.

  • 4. Adım

    Aynı tencereye tuz, şeker, patates, 3 bardak su ve kuru baklayı da ekleyip baklalar iyice yumuşayana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    İyice pişince blendırdan veya tel süzgeçten bir kaşıkla ezerek geçirip genişçe bir kaba alın.

  • 6. Adım

    Kıyılmış dereotu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kaba alın.

  • 7. Adım

    Soğuyunca limon suyu, dereotu ve zeytinyağı ile servis edin.