MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ramazan Şerbeti Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kuru meyveler ve baharatlarla lezzetlenen Ramazan şerbeti tarifi MigrosTV’de.

Pişirme önerisi:

Gıda boyası yerine ayva çekirdeği ve loğusa şekeri kullanabilirsiniz.

Şeker ve kullandığınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Ramazan Şerbeti Tarifi
MALZEMELER
  • su

    1,5 litre
  • kuru erik

    1/2 su bardağı
  • siyah üzüm

    1/2 su bardağı kurutulmuş
  • toz şeker

    1/2 su bardağı
  • tarçın

    2 adet çubuk
  • karanfil

    1 yemek kaşığı
  • taze zencefil

    1 adet küçük boy
  • kırmızı gıda boyası

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir tencereye aldığınız içme suyu içerisine çubuk tarçın, toz şeker ve karanfilleri ekleyin.

  • 2. Adım

    Toz şeker eriyene kadar aralarda karıştırarak kaynatın. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili ince ince dilimleyin.

  • 3. Adım

    Kuru erik, kurutulmuş siyah üzüm, doğranmış taze zencefil ve gıda boyası ilavesiyle kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın.

  • 4. Adım

    Ocaktan alıp soğuttuğunuz şerbeti süzdükten sonra soğuk olarak servis edin.