MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Portekiz Belen Pastası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

2014 Dünya Kupası heyecanına lezzet katan tarifler MigrosTV‘de! Daha önceİspanyol mutfağına konuk olmuş ve enfes Gazpacho çorbası ile damaklarımıza ziyafet vermiştik. Şimdiki durağımız PortekizPortekiz’in meşhur Belen pastasından bir dilim de siz almaz mısınız? Kaçırmayın deriz!

Portekiz Belen Pastası Tarifi
MALZEMELER
  • kare milföy hamuru

    8 adet
  • süt

    2 su bardağı
  • şeker

    1 çay bardağı
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • un

    1 çorba kaşığı
  • nişasta

    1 tatlı kaşığı
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Milföy hamurları büyük ağızlı bir bardakla yuvarlak kesilir.

  • 2. Adım

    Çıkan kısımlar elde yuvarlanır, fitil gibi yapılır.

  • 3. Adım

    Kesilen milföyün kenarına yumurta akı sürülür.

  • 4. Adım

    Hazırlanan fitil hamuru çevreleyerek yapıştırılır.

  • 5. Adım

    Diğer yanda süt, şeker, un, vanilya, yumurta sarısı ve vanilya bir kapta kıvam alana kadar pişirilir.

  • 6. Adım

    Havuz gibi olan milföylere paylaştırılır.

  • 7. Adım

    Fırın kabına konur. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri koyu renkte kızarana kadar pişirilir.