BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK20'DK
-
PİŞİRME20'DK
-
KİŞİ SAYISI8 Porsiyon
Pilavın tane tane döküleni, genelde lezzetine âşık olmamıza yeter. Yine de pilavımızı bazen arpa ile süsler bazen garnitür ile renklendirir bazen de domates sosu ile tamamlarız. Peki yeniliklere biraz daha açılmanızı teklif etsek de pilavın içine havuç ve soğan gibi malzemeler eklesek nasıl olur? Orta Asya mutfağından giderek yayılma gösterip epey sevilen Özbek pilavından bahsediyoruz.
Türkmen pilavı olarak da anılan bu pilav; kuzu eti parçaları, havuç ve soğanın her yemeği güzelleştiren büyüleri ile oldukça doyurucu, vitamin dolu ve leziz bir seçenek. Özellikle etli pilava bayılan insanlar olarak Özbek pilavı için de yabancılık çekeceğimiz pek söylenemez.
Hadi bakalım, ayranları hazırlayın ve yanına şahane bir pilav pişirip midelere bayram ettirelim!
Özbek pilavı tarifi, Türkmen pilavı tarifi, Özbek pilavı nasıl yapılır, Türkmen pilavı nasıl yapılır, Türkmen pilavı yapımı, Özbek pilavı yapımı, Türkmen pilavı hazırlanışı, Özbek pilavı hazırlanışı ve daha birçok lezzet için bizden ayrılmayın.