MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Özbek Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Pilavın tane tane döküleni, genelde lezzetine âşık olmamıza yeter. Yine de pilavımızı bazen arpa ile süsler bazen garnitür ile renklendirir bazen de domates sosu ile tamamlarız. Peki yeniliklere biraz daha açılmanızı teklif etsek de pilavın içine havuç ve soğan gibi malzemeler eklesek nasıl olur? Orta Asya mutfağından giderek yayılma gösterip epey sevilen Özbek pilavından bahsediyoruz.

Türkmen pilavı olarak da anılan bu pilav; kuzu eti parçaları, havuç ve soğanın her yemeği güzelleştiren büyüleri ile oldukça doyurucu, vitamin dolu ve leziz bir seçenek. Özellikle etli pilava bayılan insanlar olarak Özbek pilavı için de yabancılık çekeceğimiz pek söylenemez.

Hadi bakalım, ayranları hazırlayın ve yanına şahane bir pilav pişirip midelere bayram ettirelim!

Özbek pilavı tarifi, Türkmen pilavı tarifi, Özbek pilavı nasıl yapılır, Türkmen pilavı nasıl yapılır, Türkmen pilavı yapımı, Özbek pilavı yapımı, Türkmen pilavı hazırlanışı, Özbek pilavı hazırlanışı ve daha birçok lezzet için bizden ayrılmayın.

Özbek Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • sıvı yağ

    Yarım su bardağı
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    2 adet
  • havuç

    3 adet orta boy
  • kuzu eti

    400 gram kuşbaşı
  • pirinç

    3 su bardağı
  • sarımsak

    1 baş
  • su

    4 su bardağı sıcak
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir pilav tenceresinin içerisine sıvı yağı ve tereyağını ekleyip kızdırın.

  • 2. Adım

    Ardından piyazlık doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek hafif karemelize olana dek kavurun.

  • 3. Adım

    Daha sonra kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyip rengi tamamen değişene kadar pişirin ve rendelenmiş soğanları ekleyerek karıştırmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Havuçlar hafif pişip yumuşayınca önceden yıkamış olduğunuz pirinçleri ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Son olarak sıcak su ilave edip baharatları ekleyin ve içerisine 1 baş sarımsak koyup kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.

  • 6. Adım

    Kısık ateşte 20 dakika piştikten sonra demlendirip servis edin.