MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şükran Kaymak’tan İftara Özel Patlıcan Kapama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Merhaba sevgili MigrosTV izleyicileri! Bu özel günde, Şükran Kaymak ile birlikte Ramazan’ın ilk iftar sofrasına özel, lezzet dolu bir patlıcan kapama tarifi hazırladık. Siz de bu muazzam tarifi kaçırmak istemiyorsanız, videoyu izlemeyi unutmayın!

👩‍🍳 Şef Şükran Kaymak ile Ramazan Sofrasına Davetlisiniz!
Bu videoyu izleyerek, Şükran Kaymak’ın püf noktalarıyla dolu pratik tarifini adım adım öğrenecek ve iftar sofralarınıza şıklık katacaksınız. Patlıcan kapama tarifimiz hem göz dolduran sunumuyla hem de lezzetiyle sofranıza keyif katacak.

Tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünleri Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz.

MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

İftar sofralarında sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu lezzeti kaçırmamak için hemen tarifimize geçelim! 🔪🍽️

Şükran Kaymak’tan İftara Özel Patlıcan Kapama Tarifi
MALZEMELER
  • Kırmızı kapya biber

    1 adet
  • Sivri biber

    2-3 adet
  • Soğan

    1 adet
  • Sarımsak

    2-3 diş
  • Biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • Sıcak su

    Yarım çay bardağı
  • Tuz

  • Karabiber

  • Pul biber

  • Patlıcan

    6 adet
  • Patates

    3 adet
  • Kuzu eti

    500 gram
  • Çeri domates

    dilediğiniz kadar
  • Maydanoz

    dilediğiniz kadar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tenceremizi ocağa alarak ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.

  • 2. Adım

    Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğramış olduğumuz biberler, kuru soğan ve biber salçasını ilave ederek karıştıralım.

  • 3. Adım

    Tencerenin kapağını kapatarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavuralım.

  • 4. Adım

    Daha sonra ocaktan alalım. Patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyelim.

  • 5. Adım

    Uygun bir tavada arkalı önlü kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.

  • 6. Adım

    Yemeğimizi yapacağımız kaba patlıcanları videodaki gibi dizelim.

  • 7. Adım

    Üzerine ince ince dilimlediğimiz patatesleri dizelim.

  • 8. Adım

    Hazırladığımız et soteyi kalıbın içerisine dökelim ve üzerini düzeltelim.

  • 9. Adım

    Rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyelim.

  • 10. Adım

    Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirerek patlıcanları üzerine kapatalım.

  • 11. Adım

    Yemeğimizi 200 ͒C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

  • 12. Adım

    Servis etmeden önce yemeğimizi servis tabağına ters çevirebilir, maydanoz ve domatesler ile süsleyebilirsiniz.