MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Porcini Mantarlı Risotto Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

İtalyan yemeği denince ilk akla gelen lezzetlerden biri şüphesiz, Risotto’dur. Evinizde kolayca İtalyan lezzetlerini hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifin olmazsa olmazı Porcini Mantarı’dır. Pirinç ile enfes aromalı Porcini Mantarı’nın muhteşem uyumu için, buyurun leziz tarifimize.

Porcini Mantarlı Risotto Tarifi
MALZEMELER
  • risotto pirinci

    2 su bardağı
  • soğan

    1 adet
  • et suyu

    5 bardak
  • tereyağ

    3 yemek kaşığı
  • sivri biber

    2 adet
  • rendelenmiş parmesan

    1 su bardağı
  • porçini mantarı

    4 adet
  • tuz

    Yeteri kadar
  • karabiber

    Yeteri kadar
  • taze fesleğen

    Yeteri kadar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanlarınızı ve yeşil biberlerinizi ince ince kıyarak erittiğiniz tereyağında diriliğini kaybedene kadar çeviriniz.

  • 2. Adım

    Ardından pirinçleri atıp hafifçe rengi değişene kadar kavurunuz.

  • 3. Adım

    Bu aşamadan sonra orta ateşte karıştırarak azar azar et suyu katınız.

  • 4. Adım

    Dikkat etmeniz gereken, suyu çektikçe ekleyerek lapalaştırana kadar bu işleme devam etmenizdir.

  • 5. Adım

    Diriliği gidince içine önce dilimlenmiş mantarları katın, ardından tuzu ve karabiberi ekleyin suyunu çeker gibi olurken de içine parmesan peynirinizi dökünüz.

  • 6. Adım

    Peynir eriyip kıvamlı bir karışım elde ettiğinizde risottonuz hazırdır.

  • 7. Adım

    Üzerine ince kıyılmış taze fesleğenleri serpip süsleyerek servis edebilirsiniz.