MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Erik Yahnisi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Nefis ve taze meyvelerle hazırladığımız sağlık dolu, lezzetli tarifler MigrosTV’de.

Püf noktası:

Kuru erikleri arzuya göre öncesinde ılık suda bekletebilir, fazla suyunu süzdükten sonra kullanabilirsiniz.

Arpacık soğanların kabuklarını daha kolay soymak için öncesinde ılık suda bekletebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre tarife çiğ badem ekleyebilirsiniz.

Erik Yahnisi Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu eti

    600 gram kuşbaşı
  • erik

    200 gram kurutulmuş
  • arpacık soğan

    200 gram
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • toz şeker

    1 tatlı kaşığı
  • tarçın

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tereyağını geniş bir tencerede eritin.

  • 2. Adım

    Kuşbaşı kuzu etlerini ekleyip renk alana kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Ayıklanmış arpacık soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Kurutulmuş erikleri ekleyip karıştırın. Toz şeker, tarçın ve tuzla tatlandırın.

  • 5. Adım

    Sıcak su ekleyip kapağı kapalı tencerede pişirmeye devam ettiğiniz erik yahnisini sıcak olarak servis edin.