MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pril’in Katkılarıyla; Vişneli Yaprak Sarma
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK35'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Yaprak sarma dediğin; üzerine limon sıkılarak mı, yoksa yoğurt eşliğinde mi yenir? Yaprak
sarma dediğin; zeytinyağlı mı olur, yoksa kıymalı mı? Bu tip sorulara sıkça maruz kalmış ve
tarafınızı belirlemiş olabilirsiniz; fakat bu kez iş iyice sıra dışı bir hal alıyor. Neden mi?
Sıradaki tarifimizde yaprak sarma, mevsimin en leziz vişneleriyle buluşuyor. Karşı
koyamayacağınız aromatik bir lezzete imza attığımız vişneli sarmanın keyfine iyice varın,
çıkacak bulaşıkları hiç dert etmeyin çünkü bulaşık deterjanı Pril yanınızda!
Aynı tariflerden sıkıldıysanız hemen deneyebileceğiniz vişneli yaprak sarma tarifi, Pril’in
kolaylaştıran katkılarıyla videomuzda sizi bekliyor; şimdiden afiyet olsun!

Pril’in Katkılarıyla; Vişneli Yaprak Sarma
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • soğan

    1 adet
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • pirinç

    2 su bardağı
  • su

    1 sı bardağı
  • kuş üzümü

    2 yemek kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • yenibahar

    1 çay kaşığı
  • nar ekşisi

    2 yemek kaşığı
  • kuru nane

    1 çay kaşığı
  • toz şeker

    1 çay kaşığı
  • tuz

    2,5 çay kaşığı
  • vişne suyu

    1 su bardağı
  • vişne

    1 su bardağı
  • salamura asma yaprağı

    400 gram
  • sıcak su

    1 litre
  • sıcak su

    2,5 su bardağı
  • zeytinyağı

    1 çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak br tencerenin içerisine yağı ve ince ince doğranmış olan kuru oğanı ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Ardından salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin daha sonra pirinçleri de ekleyin kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Daha sonra suyu, kuş üzümlerini ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

  • 4. Adım

    Son olarak vişne suyunu da ekleyip hafif suyunu çekene dek pişirin.

  • 5. Adım

    Daha sonra salamura yaprakların fazla suyunu almak için yaprakların üzerine sıcak suyu ekleyip bekletin.

  • 6. Adım

    Ardından süzüp yıkayın ve kullanıma hazır hale getirin. Daha sonra yaprakların iç kısmını bir tezgaha serin ve içerisine yeteri miktarda iç harcından ekleyip bir adet te vişne ekleyerek sarın.

  • 7. Adım

    Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemi uygulayın.

  • 8. Adım

    Pişirmek için bir tencerenin içerisine bir kat yaprak serin ve üzerine hazırladığınız sarmaları ekleyin.

  • 9. Adım

    Pişmesi için sıcak suyu ve zeytinyağını da ekleyip üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz.