MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Armut Reçeli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Armudun iyisini bu kez kimselere kaptırmayıp onlardan unutulmayacak lezzette
bir reçel yapmaya hazır mısınız? Siz hazırsanız armut en tatlı haliyle bu kez
sofranıza reçel olarak katılmaya çoktan hazır, bizden önermesi!

Eklenen karanfille lezzeti şahlanan, şekerle usul usul kaynaşıp kızarmış
ekmekle anlamlanan, biraz anne biraz büyükanne lezzetidir; armut reçeli.
Genellikle kaşıklanır ama isterseniz kurabiye, tatlı gibi farklı tariflerde de yerini
hiç yadırgamaz, en şahane sonucu verir.

Mevsimin en iyi armutlarından bu kez farklı bir tarif deneyeyim diyorsanız
armut reçeli tarifi için kolları sıvayabilir, mutfağınıza doğru ilerleyebilirsiniz.
Kâselerinizi de hazırladıysanız daha fazla önünüzde durmayalım ve sizi hemen
videomuzun detaylarına davet edelim. Şimdiden afiyet, reçel olsun!
Armut reçeli tarifi gibi daha birçok reçel tarifi için bizi takip etmeye ve MigrosTV
Youtube kanalına abone olmayı unutmayın.

Armut Reçeli Tarifi
MALZEMELER
  • armut

    4 adet
  • toz şeker

    2 su bardağı
  • karanfil

    4 adet
  • limonun suyu

    1/2 adet
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ayvaların kabukların güzelce soyun ve küp küp doğrayın.

  • 2. Adım

    Ardından bir tencerenin içerisine ayvaları ve şeker, ekleyip 4-5 saat bekletin.

  • 3. Adım

    Ardından ocağa alıp kaynatın. Hafif kıvam almaya başlayınca karanfili ve limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Üzeri hafif köpük köpük olunca tereyağını ilave edip pişirmeye devam edin.

  • 5. Adım

    Kıvamı size çok koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.

  • 6. Adım

    Son olarak kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alıp steril kavanozlara sıcak sıcak ekleyip ters çevirin ve soğuyan kadar bekletin.

  • 7. Adım

    Ardından serin ve kuru yerde saklayabilirsiniz. Kapağını açtıktan sonra mutlaka buzdolabında saklayın.