MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çilek Marmelatı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI10 Porsiyon

Çilek reçelinin karşısına rakip getirmeyi düşünenler; çilek reçelini çok sevip tanelerini ayıklamaya çalışanlar sorumuz size! Tanesiz, son derece lezzetli ve iddialı bir seçenek ile tanışmaya hazır mısınız?

Pastalarda, kurabiyelerde, ev yapımı bisküvilerde kullanabileceğiniz, kahvaltılarda bir dilim kızarmış ekmek üzerine keyifle sürebileceğiniz, çileğin tadına doyup vitaminleri ile beslenebileceğiniz çilek marmelatı için kollar sıvansın, mutfakta randevumuz var!

Uzatacağınız ekmek dilimleri ve minik kaseler de hazırsa vakit kaybetmeden videomuzu izleyip uygulamaya başlayın deriz. Şimdiden afiyet olsun!

Çilek marmelatı tarifi, çilek marmelatı nasıl yapılır, çilek marmelatı hazırlanışı, çilek marmelatı yapımı, evde çilek marmelatı nasıl yaparım ve daha birçok tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Çilek Marmelatı Tarifi
MALZEMELER
  • çilek

    800 gram
  • toz şeker

    600 gram
  • limon tuzu

    1 çay kaşığı
  • tereyağı

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ayıklanmış ve temizlenmiş çilekleri mutfak robotu içerisine alıp püre halini alana kadar çektirin.

  • 2. Adım

    Ardından püre çilekleri tencere içerisine alıp şekeri üzerine ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın.

  • 3. Adım

    40 dakika boyunca pişirdiğiniz marmelat içerisine limon tuzu ve tereyağını ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

  • 4. Adım

    Ardından oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen marmelatı kavanozlara doldurup buz dolabı içerisinde muhafaza edin. Afiyet olsun.