MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lokma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Nefis lokmalar; Türk mutfağında yer etmiş, çok sevilen hamur işi tatlılarından
biridir. Bol yağ içerisine atılan hamur parçaları, piştikten sonra bol şerbet ile
buluşur ve önce kokusu ile kendine çeker, sonra tadı ile herkesi hayran bırakır.
Yapımı pratik, lezzeti şahanedir. Aynı zamanda sünnet, düğün, cenaze gibi her
toplantıya yakışacak kadar da vefalıdır. Minik şekli ile sunumu hoş,
porsiyonlaması kolaydır. Misafire de çocuklara da atıştırmalık, şahane bir
seçenektir.
Siz de un gibi her evde bulunan malzemelerle özenle hazırladığınız lokmaları,
kızgın yağ ile buluşturup önce kendilerini sonra da lezzetleriyle kalpleri
cızlatmasını istiyorsanız tarifimizin tüm detayları videomuzda. Lokmaların mis
kokusu evi sararken, bir yandan çayları hazırlamayı aman unutmayın, şimdiden
afiyet olsun!
Lokma tarifi, lokma yapımı, lokma yapılışı, lokma nasıl yapılır, lokma nasıl
hazırlanır, ev yapımı lokma, lokma malzemeleri, pratik lokma, nefis lokma ve
daha birçok farklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Lokma Tarifi
MALZEMELER
  • su

    Hamuru için 2 sb ılık
  • instant maya

    1 yk
  • şeker

    2 yk
  • tuz

    1 çk
  • un

    2,5 sb
  • sıvı yağ

    Kızartmak için bol
  • su

    Şerbeti için 2 sb
  • limon

    1 dilim
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk önce şerbeti yapıp soğumaya bırakalım,

  • 2. Adım

    Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.

  • 3. Adım

    Hamuru için suda tuz maya ve şekeri eritin ve unu ekleyip cıvık bir hamur elde edin ve streçfilm ile üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

  • 4. Adım

    Mayalanma süresinin sonunda yağımızı kızma noktasına kadar getirin ve yağlı bir kaşık yardımı ile küçük lokmalar alıp yağa bırakın.

  • 5. Adım

    Kızaran lokmaları yağdan alarak hemen şerbete atın.

  • 6. Adım

    Şerbette 30 saniye kadar bekletip servis tabağına alabilirsiniz.