MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Etli Sebzeli Pilav Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Sağlık ve lezzet dolu et ve taze sebzeler bir arada! Migros Uzman Kasap reyonlarından alacağınız iyi et ile hazırlayabileceğiniz nefis tarifleri MigrosTV mutfağında hazırlamaya ve tüm püf noktalarıyla birlikte pişirme önerileri vermeye devam ediyoruz. Mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız pirinçleri fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Dana etlerinin oldukça küçük küpler halinde doğranmış olmasına dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları pilav yapımında kullanabilirsiniz.

Etli Sebzeli Pilav Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    3 yemek kaşığı
  • dana eti

    300 gram
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • pirinç

    2 su bardağı baldo
  • su

    3 su bardağı sıcak
  • bezelye

    1 su bardağı
  • havuç

    2 adet orta boy
  • dereotu

    1/4 demet
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz havuçları küçük küpler halinde kesin. Dereotu incecik kıyın.

  • 2. Adım

    Tereyağını geniş tabanlı geniş bir tencerede eritin. Küçük parçalar halinde doğradığınız dana etlerini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Sırasıyla doğranmış kuru soğan, havuç ve bezelyeleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ilave edip şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin. Demlenen pilavı incecik kıyılmış dereotu eşliğinde sıcak olarak servis edin.