MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Süt Helvası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

İçinde süt olan lezzetlere ayrı bir sevgi besleyenler yaklaşın. Mis gibi süt kokusu ile kalbinizi çalacak, nar gibi kızarmış bu tatlıya bayılacaksınız.
“Bursa tatlısı” ya da “Düğün tatlısı” olarak da bilinen süt helvası, Bursa’da özellikle düğünlerden sonra dağıtılır konukların ağzı tatlandırılırmış. Onun için un, şeker, tereyağı üçlüsünün harika sonuçlarından biri diyebiliriz. Her ne kadar yapımında bu üçlü olsa da bir diğer malzemenin süt olması dolayısı ile birçok başka tatlıya göre daha düşük bir kaloriye sahiptir. Kızarmış ya da kızarmamış olmak üzere iki şekilde de yapılabilen süt helvası; fırında sütlaç ile kazandibi arasında bir yerde gibi görünse de tamamen kendine özgü bir lezzeti barındırır.
Hadi, hemen hazırlamaya başlayın ve tadarken Bursa sokaklarında geziniyormuş hissini yaşayın. Şimdiden afiyet olsun!

Süt helvası tatlısı tarifi, süt helvası tatlısı nasıl yapılır, süt helvası tatlısı nasıl hazırlanır, süt helvası tatlısı yapılışı, ev yapımı süt helvası tatlısı ve daha birçok sütlü tatlı için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Süt Helvası Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    100 gr.
  • un

    1 sb.
  • süt

    1 lt.
  • yumurta sarısı

    1
  • şeker

    1 sb.
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir tencere içerisine 1 su bardağı sütü boşaltın ve üzerine şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

  • 2. Adım

    Şeker eridikten sonta kalan sütü ile yumurta sarısını ekleyerek çırpın ve ocaktan alıp beklemeye bırakın.

  • 3. Adım

    Ayrı bir tava içerisinde tereyağını eritip unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan un içerisine sütü yavaşça karıştırarak ilave edin.

  • 4. Adım

    Karışım koyulaşıp muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin. Son olarak vanilya ilave edilerek ve ocaktan alınır.

  • 5. Adım

    Muhallebi fırın kaplarına paylaştırılıp tepsiye konur ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar fırınlanıp servis edilir.