MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Simit Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

İnsanlar ikiye ayrılır o leziz yuvarlak susamlı şeye simit diyenler ve gevrek diyenler.

İnsanlar yine ikiye ayrılır; simiti bölerek yiyenler, simiti bölmeden ısırarak yiyenler.

Neyse; biz bu tartışmalara hiç girmeyelim, siz kendinize göre olanı seçin; ancak buluşulacak ortak bir nokta var ki o da simitin gerçekten milli yiyeceklerimizden biri gibi olması.

Vapur-martı ikilisini tamamlayan ayran ya da çayın en iyi dostu, krem peynirin sürülmek için can attığı, kolayca ve ucuzca karın doyurup daha çok manevi yönümüzü zenginleştiren, şiirlere hatta şarkılara konu olan harika buluşlardan biri o!

Hadi bakalım susam tanelerinin gücü adına! Evde simit yapıyoruz!

Simit nasıl yapılır, simit tarifi, evde simit yapımı, çıtır çıtır simit tarifi ve daha birçok lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Simit Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    1/2 sb.
  • su

    1/2 sb.
  • sıvı yağ

    1 fincan
  • şeker

    1.5 tk.
  • tuz

    1.5 tk.
  • yaş maya

    Yarım paket
  • un

    4-5 sb.
  • üzüm pekmezi

    Sos için ;1 fincan
  • su

    1 fincan
  • susam

    Yarım sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kullanacağınız yoğurma kabının içerisine su, sıvı yağ ve süt ekleyip mayayı ilave edin, daha sonra maya tamamen erimesi için karıştırılır.

  • 2. Adım

    Ardından tuz, şeker ve un, kabın içerisine alınarak yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.

  • 3. Adım

    Hamurun üzeri bir bez veya streç film ile kapatılarak 30-40 dakika kadar mayalandırılmaya bırakılır.

  • 4. Adım

    Mayalanma işleminin tamamlanmasının ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve koparılan parçalar iki eşit parçaya bölünerek bezeler yapılır.

  • 5. Adım

    Bezelere rulo şekli verilir ve örgü şeklinde birbirine dolayıp daha önceden su ile pekmezi karıştırdığınız kaba ve daha sonra susama batırılır.

  • 6. Adım

    Hazırladığınız rulolar, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.