MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Garnitürlü Hindi Sarma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Migros iyi et reyonlarından hindi eti ile nefis garnitürlü hindi sarma hazırladık.

Püf noktası:

Hindi göğüs etlerini yüksek ateşte kavurmaya özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre çok az miktarda tereyağı ekleyebilir, farklı baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Garnitürlü Hindi Sarma Tarifi
MALZEMELER
  • hindi göğsü

    6 dilim inceltilmiş
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • sarımsak

    2 diş
  • kültür mantarı

    400 gram
  • garnitür

    1 kavanoz
  • domates püresi

    1 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • pul biber

    1/2 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın, sarımsakları püre haline getirin.

  • 2. Adım

    Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları sap kısımlarını aldıktan sonra ince ince dilimleyin.

  • 3. Adım

    Hindi göğüs etlerini streç film arasına alıp et döveceği yardımıyla inceltin.

  • 4. Adım

    Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsak püresini ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış mantarları ekleyip yüksek ateşte pişirmeye devam edin.

  • 5. Adım

    Suyunu süzdürdüğünüz garnitürleri bol suda durulayıp fazla suyunu süzdürün.

  • 6. Adım

    Sotelenmiş mantarlara domates püresi ve biber salçasını ekleyip kısa bir süre daha pişirin.

  • 7. Adım

    Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ilavesiyle çeşnilendirin. Suyunu süzdürdüğünüz garnitür karışımını ekleyip karıştırın.

  • 8. Adım

    Sıcak su ekleyip pişirme işlemini kısa bir süre daha devam ettirdiğiniz iç harcı ocaktan alın.

  • 9. Adım

    Arzuya göre tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirdiğiniz hindi göğüsleri, hazırladığınız iç harç ilavesiyle sarıp fırın kabına yerleştirin.

  • 10. Adım

    0. Kalan bezelyeli harcı ekleyip çok az miktarda sıcak su ilavesiyle, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.